Vona: A kommunizmus a mi tragédiánk, a mi holokausztunk

A kommunizmus áldozataira emlékeztek ma Hevesen az egykori városi börtön épülete előtt. A település különösen megszenvedte a kommunizmus időszakát, hiszen itt működött az orosz katonai főparancsnokság.

A magyar történelem során kétszer kerültek hatalomra a kommunisták - emelte ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke a megemlékezésen. Először 1919-ben, amikor csak rövid ideig birtokolták az ország vezetését, majd az 1945-ben. A politikus hozzátette: ezek a magyarság legpusztítóbb, legsötétebb korszakai voltak.

A kommunizmus első hatásának "köszönhető" Trianon- közölte a nemzeti radikális képviselő- és a kommunizmusnak köszönhető az a helyzet is, amiben ma élünk, egy második Trianon, szellemi és lelki értelemben. A kommunizmus ugyanis még napjainkban is jelen van, a pusztító hatalom emlőin nevelkedett Gyurcsány, Bajnai és a másik oldal is. De ami ennél is súlyosabb, az a mentalitásban is jelen levő kommunizmus. Vona Gábor hangsúlyozta: hazugság, hogy a kommunizmus egy szép ideológia, csak rosszul valósították meg. A pártelnök szerint ezzel a rendszer utódjai a közéletben való jelenlétüket akarják legalizálni.

A politikus kiemelte: a kommunizmus tönkretett mindent, ami a magyarság forrása volt.

A nemzeti radikális képviselő felhívta a figyelmet: A Kárpát - medencében mindenki , aki megélte, átélte a pusztító rendszert,  az a kommunizmus áldozata. "Ez a mi tragédiánk, a mi holokausztunk. Emlékezni akarunk és fogunk rá"- közölte. A pártelnök elmondta: a magyarság már sok vírust kihevert, és ezt a vírust is ki fogja heverni. A politikus úgy gondolja, bíznunk kell abban, hogy ami nem öl meg az megerősít.

Végül Vona Gábor és Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a kommunizmus áldozataiért állított emléktábláról rántották le a leplet, amelyet egy állványon kellett elhelyezni, ugyanis az önkormányzat egyelőre nem engedélyezte, hogy az egykori börtön falára tegyék ki.