Miért voltunk ott 2006 őszén?- tette fel a kérdést a jobbikos politikus.

Sneider Tamás

Mindennapos megaláztatás, pusztuló falvak, minél messzebb mentünk a fővárostól, annál nagyobb volt a pusztulás, emberei tragédiák ezrei a mindennapi nincstelenség közben, arra sem volt pénzük az embereknek, hogy kimozduljanak a négy fal közül, családok hulltak szét, alkoholba fojtották bánatukat, ezrek fagytak meg, éltek száraz kenyéren, lettek öngyilkosok. Azért jöttek a fővárosba 2006-ban, hogy ezen változtassanak. „Eltelt 5 év, másfél éve más kormány van hatalmon, és mi változott?” Semmi!- ordították többen a tömegből.

A társadalom felső 10 százalékának csökkentek az adói, az idei év egyetlen nyertesei a jómodú polgártársak, de jövőre őket is sújtja majd az az adóemelés, ami mindannyiunkra vár. A reprodukcióhoz szükséges 170 ezer helyett 85 ezer gyerek születik egy évben, ennek fele cigány, ezek 80 százaléka pedig olyan családba születik, ahol esély sincs a normális életre, a bűnözés, uzsorázás, a magyar emberek csicskaként való tartása az egyetlen jövedelemforrás egyes régiókban.

A politikus felhívta a figyelmet a modernkori adósrabszolgaságra is. Egy fiatalember például azért lépett a Jobbikba, mert az édesanyja öngyilkos lett a háromszorosára emelkedett törlesztőrészletek miatt.

A Jobbik aláírásgyűjtése augusztusban indult, miután a kormány bejelentette, hogy a devizahitelesek ügyében további intézkedés nem lehetséges, nem szükséges. Félmillió aláírást gyűjtöttek. Ez gyengíti a bankok erejét. Ez volt az első nagyszabású aláírásgyűjtő akciójuk, a jobbikos képviselő megköszönte mindenkinek, aki segített benne,"ezzel az erővel felvértezve küzdünk tovább a parlamentben, hogy megvalósuljon a rögzített árfolyamon való törlesztés".

Most a bankok jelentik azt az elnyomást, amelyet 56-ban a tankok jelentettek. „Ne várják meg, amíg a tankok után a bankokra is Molotov-koktélok repülnek, mint Európa számos országában!”- figyelmeztetett beszéde végén a képviselő.