A Jobbik szerint az államosítással a könnyebb privatizáció a kormány célja

A Jobbik szerint a megyei önkormányzati intézmények állami tulajdonba kerülésének a könnyebb privatizáció lehet a célja az IMF nyomására - jelentette ki Sneider Tamás keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: megdöbbentő, hogy az a Fidesz, amely az elmúlt 4 év MSZP-kormányzása alatt végig a megyék védelmét tűzte ki egyik feladatául, kormányra kerülve ezzel ellenkező lépésekbe kezdett. De lassan "megszokhatjuk, hogy mindenre aminek vagyon a neve, arra a kormány ráteszi a kezét" - fűzte hozzá.

Sneider Tamás szerint a miniszterelnök és a 19 megyei közgyűlési elnök között október 3-án aláírt megállapodás gyakorlatilag "minden vagyontárgyuktól megszabadítja és biodíszletté változtatja a megyeházákat", ugyanis az intézményeik mellett feladataik 80 százalékát is elveszítik a megyék. A Jobbik szerint ez arra lehet jó, hogy állami kézből sokkal könnyebb privatizálni intézményeket - például kórházakat, rendelőket - , mint önkormányzati tulajdonból.

Sneider Tamás erre példaként az egri Markhot Ferenc Kórház esetét említette. A jobbikos képviselő emlékeztetett arra is, hogy az intézményátvétel bejelentése előtt a kormány tárgyalt az IMF képviselőivel is, "akik tudvalevő, hogy minden tanácsukban a privatizációt szokták hangoztatni". A Jobbik szerint a két dolog egyértelműen összefüghet.


További részletek: http://kuruc.info/r/2/86796/#ixzz1bbdWPzIg

Tags: