A Jobbik ősszel újra kezdeményezi a szociális kártya országos bevezetését

A Jobbik az Országgyűlés őszi ülésszakának elején újra beterjeszti a szociális kártya országos bevezetéséről szóló határozati javaslatot annak ellenére, hogy az Országgyűlés hétfői ülésén leszavazták a javaslat tárgysorozatba vételét - mondta az MTI kérdésére Sneider Tamás szerdai sajtótájékoztatóján.
A Jobbik kezdeményezése szerint a jövőben a szociális segélyek 80 százalékát egy bankkártyaként használható szociális kártyán kapnák a jogosultak és abból az összegből nem lehetne jövedéki adós terméket - vagyis dohányárut és alkoholt - vásárolni.

A jobbikos politikus leszögezte: a kormánypárti képviselők a javaslat bizottsági vitájában még nem tartották időszerűnek a szociális kártya bevezetését, azonban a szociális konzultáció kérdőívén szerepel egy kérdés, amely arra kíváncsi, hogy az emberek egyetértenek-e azzal: a szociális segélyt a rászorulóknak ne pénzben, hanem alapvető szükségleti cikkekben adják. Sneider Tamás hangsúlyozta: a Jobbik szerint egyszerűbb néhány százezer plasztikkártyát elkészíteni, mint több ezer tonna élelmiszer és egyéb termék széthordását megszervezni és lebonyolítani.

Az ellenzéki politikus elmondta: megvárják a szociális konzultáció végét és az őszi ülésszak elején újra beterjesztik a javaslatukat, amelyre várják a kormánypártok válaszát.

Tags: