Hatvani testületi ülés

Ha olimpiai versenyszám lenne az önkormányzati határozatok megvitatása és az azokról történő szavazás, akkor a hatvani testület aranyérmes reményekkel várhatná az eredményhirdetést. Hatvan város nyilvános képviselő-testületi ülését hallgattam meg munkatársaimmal, ahol a 47 napirendi pont megtárgyalását mindösszesen 1 óra 10 perc alatt teljesítették. Szinte sportértékű gyorsaság. Persze le lehetett volna ezt gyorsabban is "zavarni", de Tóth György István jobbikos képviselőnk pl. a megnövekedett adóterhek vonatkozásában is megfogalmazta a kérdéseit, szemlátomást zavarva ezzel a már az első ülésen csendes passzivitásba merülő kormánypárti képviselőket. Hozzá kell tennem, igaza volt, ugyanis míg egy Bosch vagy Samsung könnyedén kifizeti ezeket a terheket, az európai szinten legalacsonyabb bérekkel pedig így is vidáman extra profitra tesz szert, addig a helyi, jobbára családi kis- és középvállalkozásoknak ez az utolsó csepp lehet a pohárba.
Örömteli volt hallani a sportcsarnok építéséről, ugyanakkor sajnálatos módon a városvezetés azt nem tudja máshol elképzelni, mint az egykori cukorgyár helyén. Ennek ellenére nem teszünk le egy modern, környezetkímélő, hatvani székhelyű cukorgyár beindításáról még akkor sem, ha a Fidesz-KDNP kormányzat ragaszkodik a drága, külföldi cukorhoz.

CsatolmányMéret
hatvan.jpg46.32 KB