Címlap A Jobbikot nem lehet megijeszteni néhány puskagolyóval

A Juhász Oszkárt ért gyáva támadás kapcsán Sneider Tamás a Jobbik nevében határozottan kijelentette: "nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani.”

Ismeretlenek lőttek rá Gyöngyöspata jobbikos polgármesterére. Juhász Oszkár a barikad.hu érdeklődésére elmondta: a testületi ülés után este tizenegy óra körül éppen hazaindult volna, mikor észrevette, hogy tőle mintegy húsz méterre egy puskacső emelkedik felé. Gyöngyöspata polgármesterére két célzott lövést adtak le, szerencsére azonban nem sérült meg. A lövedékek vizsgálata még tart, információink szerint azt azonban már megállapították a begyűjtött golyók alapján, hogy a lövéseket vadászfegyverből adták le.

A Fidesz - tőle szokatlan módon - azonnal reagált a jobbikos polgármester ellen végrehajtott támadással kapcsolatban.

Horváth László, a párt országgyűlési képviselője, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője igyekezett hangsúlyozni, hogy a Fidesz a leghatározottabban elítéli és visszautasítja az erőszak minden formáját, illetve rendkívül határozott, gyors, eredményes felderítést várnak a rendőrségtől az ügyben.

Horváth László olyan homályosnak és rejtélyesnek tűnő információkról is beszámolt, melyek szerint már a múlt héten elkezdődött egy hétvégi rendezvény szervezése az Új Magyar Gárda bevonásával. A fideszes politikus hozzátette, arra kérik Juhász Oszkárt, ne adjon ürügyet az Új Magyar Gárda megjelenésére a hétvégén. Sajtótájékoztatóján azt is elismerte, hogy Gyöngyöspatán mind a közbiztonság, mind a foglalkoztatás lényegesen javult az elmúlt időszakban.

A Jobbik részéről Sneider Tamás, a legnagyobb ellenzéki erő alelnöke, reagálva Horváth László célzásaira kijelentette: a Jobbik nem tud arról, hogy az Új Magyar Gárda megmozdulásokat szervezne Gyöngyöspatára.

A Jobbik alelnöke kifejtette: "Egy ilyen esemény kapcsán felesleges erődemonstrációt mutatnunk, itt most nem tömeges terrorizálásról van szó, (…) nem látom értelmét, hogy bármilyen csoport felvonuljon a településre.”

Sneider Tamás szerint nem tetszhet „bizonyos köröknek”, hogy Gyöngyöspatán és más jobbikos vezetésű településeken is pozitív példát tud felmutatni a Jobbik. "Ezek a körök" azt akarják megakadályozni, hogy rend legyen Magyarországon. A párt alelnöke szerint három fontos összetevőre van szükség egy jól működő település esetében: határozott polgármesterre, jegyzőre és rendőrségre, akikkel "csodákat lehet elérni".

Sneider felszólította az LMP-t – hiszen eddig "folyamatosan hecckampányt” folytattak Gyöngyöspatán -, hogy szólaljon meg az ügyben. A Jobbik szerint ez a hecckampány is - mely arról szólt, hogy „ki terrorizálja a cigány lakosságot, miközben ennek pont az ellenkezője volt az igaz" -, hozzájárulhatott a most történtekhez Gyöngyöspatán.

Sneider Tamás határozottan kijelentette: "nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani.”